BJud med gästernas smaklökar till Frankrike och servera en rustik, matig bondsallad med härliga smaker. Låt gärna osten stå framme och temperera en stund innan du skär upp den så smakar den mer.

Bondsallad med ost, rostat sidfläsk och pocherat ägg

Recept av Roland Persson

BJud med gästernas smaklökar till Frankrike och servera en rustik, matig bondsallad med härliga smaker. Låt gärna osten stå framme och temperera en stund innan du skär upp den så smakar den mer.

Gör så här

    • Skär osten och fläsket i 1,5 cm tärningar.
    • Knäck äggen i en skål, tillsätt ättikan. Låt stå 5 minuter. Koka upp vatten. Häll äggen och ättikan i vattnet och låt pochera i 3 minuter.
    • Blanda olja, senap och vinäger till en dressing.
    • Skala och skiva löken och plocka salladen.
    • Rosta fläsket i en stekpanna.
    • Lägg upp sallad, lök och ägg på tallrikar. Toppa med ost och fläsk. Häll över dressingen.