![Mjukt ugnsgratinerad aubergine med milt smörstekta kantareller, sval lavendelyoghurt och riven cheddar möter het tellicherrypeppar, kryddig spiskummin och färsk koriander.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/aubergine-och-kantareller-med-yoghurt-och-lavendel/215339354.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.48&format=webp&quality=80)
Aubergine och kantareller med yoghurt och lavendel
![Aubergine och kantareller med yoghurt och lavendel](https://cdn-kund.arla.se/recept/aubergine-och-kantareller-med-yoghurt-och-lavendel/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mjukt ugnsgratinerad aubergine med milt smörstekta kantareller, sval lavendelyoghurt och riven cheddar möter het tellicherrypeppar, kryddig spiskummin och färsk koriander.
Gör så här
-
- Dela auberginerna på längden. Stek på medelvärme i smör tills de är mjuka och har fin färg. Pudra över lite spiskummin och smaka av med flingsalt och tellicherrypeppar.
-
Lavendelyoghurt:
- Blanda yoghurt och lavendel. Krydda med salt. Låt yoghurten dra i kyl minst 30 min, gärna längre. Lägg i spritspåse.
-
Kantareller:
- Stek kantarellerna i smör och rapsolja till fin färg, salta.
-
Till servering:
- Bryn smöret under vispning tills det är nötbrunt, låt svalna. Täck med lock och rök med en rökpistol om möjligt, annars går det bra även utan rökning.
- Toppa auberginerna med de nystekta kantarellerna, spritsa på lite lavendelyoghurt och lägg på cheddarosten. Ringla över det varma brynta smöret. Strö över lite mer spiskummin och tellicherrypeppar, Toppa med koriander.