Aubergine och kantareller med yoghurt och lavendel
Mjukt ugnsgratinerad aubergine med milt smörstekta kantareller, sval lavendelyoghurt och riven cheddar möter het tellicherrypeppar, kryddig spiskummin och färsk koriander.
Gör så här
-
- Dela auberginerna på längden. Stek på medelvärme i smör tills de är mjuka och har fin färg. Pudra över lite spiskummin och smaka av med flingsalt och tellicherrypeppar.
-
Lavendelyoghurt:
- Blanda yoghurt och lavendel. Krydda med salt. Låt yoghurten dra i kyl minst 30 min, gärna längre. Lägg i spritspåse.
-
Kantareller:
- Stek kantarellerna i smör och rapsolja till fin färg, salta.
-
Till servering:
- Bryn smöret under vispning tills det är nötbrunt, låt svalna. Täck med lock och rök med en rökpistol om möjligt, annars går det bra även utan rökning.
- Toppa auberginerna med de nystekta kantarellerna, spritsa på lite lavendelyoghurt och lägg på cheddarosten. Ringla över det varma brynta smöret. Strö över lite mer spiskummin och tellicherrypeppar, Toppa med koriander.