pizza skogen 1
Receptet kommer från David Smith på Pizzeria Mums i Göteborg. David vann pizza-SM 2010 med pizzan ”El grande amor”.

TIPS!

Det går även bra att använda konserverade kantareller eller svampmix. Prova även att ringla över tryffelolja för extra smak.

Ingredienser

Tomatsås
Arla® St Olofs Gräddost 38 %, riven
Kvibille® Cheddarost, riven
Smörstekta kantareller och karljohansvamp
Skogschampinjoner
Smörstekt broccoli och sparris

Förbered så här

  • Hacka persilja.
  • Förkoka broccolin 2–3 minuter i saltat vatten.
  • Stek broccolin lätt i smör, salta och peppra och ställ sedan i kylen.
  • Stek kantareller och karljohansvamp i smör och blanda i lite hackad persilja, salta och peppra.

Gör så här

  1. Öppna degen och bred ut tomatsåsen.
  2. Strö över hälften av ostblandningen.
  3. Lägg på svampblandningen, broccoli och sparris.
  4. Strö över resten av ostblandningen.
  5. Grädda.

Efter gräddning

Hyvla över skogschampinjonerna.

Smakrika ostar för din pizza