pizza gården 2
Receptet kommer från Tony Gerasovski på pizzeria Fazana i Nyköping. Tony vann pizza-SM 2011 med pizzan ”Hjort är gjort”.

TIPS!

Byt ut vanlig kapris mot slånbärskapris för ännu mer smak!

Ingredienser

Tomatsås
Riddar® Riddarost 28 %, riven
Lammytterfilé
Kapris
Karamelliserad gul lök
Ugnsrostad sötpotatis

Förbered så här

  • Sätt ugnen på 300° C.
  • Tärna eller skiva sötpotatisen, ungsrosta potatisen med olivolja, salt och peppar i ca 20 min.
  • Stek lammet i smör på hög värme i 2–4 min på varje sida, krydda med salt och peppar, linda in i folie och låt vila i 5 min.
  • Värm en stekpanna, smält sedan 3 msk strösocker och karamellisera löken.

Gör så här

  1. Öppna degen och bred ut tomatsåsen.
  2. Lägg på karamelliserad lök och ungsrostad potatis.
  3. Strö över den rivna osten.
  4. Grädda.

Efter gräddning

Tranchera köttet, lägg det på pizzan, toppa med kapris.

Smakrika ostar för din pizza