Gården #2 – lammytterfilé och kapris
TIPS!
Byt ut vanlig kapris mot slånbärskapris för ännu mer smak!
Ingredienser
Tomatsås
Riddar® Riddarost 28 %, riven
Lammytterfilé
Kapris
Karamelliserad gul lök
Ugnsrostad sötpotatis
Förbered så här
- Sätt ugnen på 300° C.
- Tärna eller skiva sötpotatisen, ungsrosta potatisen med olivolja, salt och peppar i ca 20 min.
- Stek lammet i smör på hög värme i 2–4 min på varje sida, krydda med salt och peppar, linda in i folie och låt vila i 5 min.
- Värm en stekpanna, smält sedan 3 msk strösocker och karamellisera löken.
Gör så här
- Öppna degen och bred ut tomatsåsen.
- Lägg på karamelliserad lök och ungsrostad potatis.
- Strö över den rivna osten.
- Grädda.
Efter gräddning
Tranchera köttet, lägg det på pizzan, toppa med kapris.