Beställ Arla Foodie bag

Se till att dina gäster kan äta resten sen!

Matsvinn är ett stort problem för både ekonomin och klimatet. En del av svinnet kommer från restauranggäster som lämnar mat på tallriken. I Sverige är det inte så vanligt att gästen ber om en "doggy bag" och äta resten sen. Det vill vi ändra på genom Arla Foodie bag!

Med Arla Foodie bag vill vi uppmuntra gäster att ta med sig överbliven mat hem. Konsumentundersökningar har visat att sju av tio föredrar en restaurang som erbjuder möjligheten att ta med mat hem och att fler skulle ta med mat hem om de fick frågan.

Genom informationsmaterial, marknadsföring och ett härligt namn vill vi hjälpa restaurangerna uppmuntra fler att ta med maten hem och äta resten sen. Om fler gäster får frågan om att ta med matresterna hem kan restaurangerna minska både svinnet och kostnaderna. Det tjänar alla på – klimatet, restaurangen och gästen!

Beställ här

Beställ material till din restaurang – gratis!

Nu kan du beställa Arla Foodie bag samt skyltmaterial och klistermärken för att använda på din restaurang. Det är helt gratis men vi vill förstås att du beställer den mängd du tror går åt (så slipper vi svinn även här).

Du kan beställa antingen endast papperspåsarna (50 st per paket) eller ett färdigt start-kit som innehåller:

  • 2 st bordspratare (A5)
  • 2 st menykort (A6)
  • Klistermärken
  • 50 st påsar