Ett smakfullt portionsupplägg med smakrik whiskycheddarkräm på knäckebröd. De syltade senapsfröna med lite sötma och knaprig textur är ett enkelt och spännande garnityr.

Whiskycheddarkräm på knäcke med syltade senapsfrön

Whiskycheddarkräm på knäcke med syltade senapsfrön
Recept av Anders Isaksson

Ett smakfullt portionsupplägg med smakrik whiskycheddarkräm på knäckebröd. De syltade senapsfröna med lite sötma och knaprig textur är ett enkelt och spännande garnityr.

Gör så här

  • Syltade senapsfrön:

    • Koka senapsfröna 5 ggr, byt vatten varje gång för att få bort beskan. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg senapsfröna i lagen och låt dra över natten.
  • Whiskycheddarkräm:

    • Smält osten med grädden i en kastrull och häll upp i kannmixer. Mixa i äggen och tillsätt olja i en jämn stråle till en krämig majonnäs.
    • Smaka av med salt och vinäger. Lägg i spritspåse.
  • Vid servering:

    • Spritsa cheddarkräm på bitar av knäckebrödet. Toppa med syltade senapsfrön och krasse.