![En av de godaste och mest användbara såserna att servera till fisk- och skaldjursrätter är vitvinssås. Här serveras den med kokt, dillslungad potatis och röding. Vitvinssås är också god att ha med i en fiskgratäng eller t ex serveras till nykokt sparris.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vitvinssas-grundrecept/1011976722.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Vitvinssås
![Vitvinssås](https://cdn-kund.arla.se/recept/vitvinssas-grundrecept/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En av de godaste och mest användbara såserna att servera till fisk- och skaldjursrätter är vitvinssås. Här serveras den med kokt, dillslungad potatis och röding. Vitvinssås är också god att ha med i en fiskgratäng eller t ex serveras till nykokt sparris.
Gör så här
-
- Koka upp fiskfond och vin och reducera till hälften.
- Koka upp grädden i en annan kastrull och reducera till hälften.
- Häll grädden i fonden och mixa ner smöret. Smaka av med citronsaft och salt.