![Mjukt bakade rotfrukter med smör som får fin sälta av sardeller. Stick ner det smakrika bläckbrödet bland rotfrukterna när rätten ska serveras.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vita-rotfrukter-med-sardellsmor-och-krispigt-blackbrod/3220881331.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.54,0.54&format=webp&quality=80)
Vita rotfrukter med sardellsmör och krispigt bläckbröd
![Vita rotfrukter med sardellsmör och krispigt bläckbröd](https://cdn-kund.arla.se/recept/vita-rotfrukter-med-sardellsmor-och-krispigt-blackbrod/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mjukt bakade rotfrukter med smör som får fin sälta av sardeller. Stick ner det smakrika bläckbrödet bland rotfrukterna när rätten ska serveras.
Gör så här
-
- Skölj och skrubba rotfrukterna. Dela dem i fina bitar, tänk på att de bakas olika snabbt.
- Smält smör med vitlök och blanda ner sardeller. Vänd sardellsmöret med rotfrukterna, krydda med lite salt och peppar. Häll ut på bleck och baka i ugn på 160° ca 20 min tills rotfrukterna är mjuka.
-
Krispigt bläckbröd:
- Lägg bröd och bläckpasta i en mixer, mixa till smulor. Tillsätt äggvita och hälften av limeskalet och mixa till en smet.
- Stryk ut smeten tunt på en plåt med silpat eller bakplåtspapper. Strö över resten av limeskalet, lite flingsalt och chiliflakes.
- Baka av i ugn på 150° tills flarnet ser torrt ut och börjar buckla sig, ca 15 min. Ta ut och låt svalna. Bryt i bitar.
-
Vid servering:
- Vänd rotfrukterna med persilja och toppa med krispigt bläckbröd.