Vita rotfrukter med sardellsmör och krispigt bläckbröd

Vita rotfrukter med sardellsmör och krispigt bläckbröd

Gör så här

1.Skölj och skrubba rotfrukterna. Dela dem i fina bitar, tänk på att de bakas olika snabbt.

2.Smält smör med vitlök och blanda ner sardeller. Vänd sardellsmöret med rotfrukterna, krydda med lite salt och peppar. Häll ut på bleck och baka i ugn på 160° ca 20 min tills rotfrukterna är mjuka.

3.Vänd rotfrukterna med persilja strax innan servering och toppa med krispigt bläck- eller örtbröd.

Krispigt bläckbröd:
1.Lägg bröd och bläckpasta i en mixer, mixa till smulor. Tillsätt äggvita och hälften av limeskalet och mixa till en smet.

2.Stryk smeten tunt på en plåt med slipat eller bakplåtspapper. Strö över resten av limeskalet, lite flingsalt och chiliflakes.

3.Baka av i ugn på 150° till flarnet ser torrt ut och börjar buckla sig, ca 15 min. Ta ut och låt svalna, bryt i bitar.

Källa: Coldlab 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen