![Kålpudding med asiatiska smaker väcker nyfikenhet. Läcker och fräsch med en klick limeyoghurt.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vietnamesisk-ugnsfars-med-limeyoghurt/4194249310.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Vietnamesisk ugnsfärs med limeyoghurt
![Vietnamesisk ugnsfärs med limeyoghurt](https://cdn-kund.arla.se/recept/vietnamesisk-ugnsfars-med-limeyoghurt/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Kålpudding med asiatiska smaker väcker nyfikenhet. Läcker och fräsch med en klick limeyoghurt.
Gör så här
-
- Låt havregrynen svälla i mjölken.
- Blanda färs med havregryn, salt, morot, lök, vitlök, fisksås och peppar.
- Fördela smeten i smorda bleck.
- Skölj kålbladen och låt dem rinna av. Skär bort den grova delen på bladen och dela dem på längden.
- Täck färsen med kålblad. Stek med lock i ugn, 175° ca 20 min.
- Ta bort locket och stek ytterligare ca 10 min.
- Koka potatisen. Blanda matyoghurt med limeskal och limesaft.
- Skär färsen i portionsbitar och servera tillsammans med limeyoghurt och potatis.