Kålpudding med asiatiska smaker väcker nyfikenhet. Läcker och fräsch med en klick limeyoghurt.

Vietnamesisk ugnsfärs med limeyoghurt

Kålpudding med asiatiska smaker väcker nyfikenhet. Läcker och fräsch med en klick limeyoghurt.

Gör så här

    • Låt havregrynen svälla i mjölken.
    • Blanda färs med havregryn, salt, morot, lök, vitlök, fisksås och peppar.
    • Fördela smeten i smorda bleck.
    • Skölj kålbladen och låt dem rinna av. Skär bort den grova delen på bladen och dela dem på längden.
    • Täck färsen med kålblad. Stek med lock i ugn, 175° ca 20 min.
    • Ta bort locket och stek ytterligare ca 10 min.
    • Koka potatisen. Blanda matyoghurt med limeskal och limesaft.
    • Skär färsen i portionsbitar och servera tillsammans med limeyoghurt och potatis.