![Min favoritsoppa gör jag gärna på mandelpotatis, en sort som vi bara har i Sverige. Soppan innehåller mer potatis och mindre lök än vad du kanske är van vid. Den är lika god varm som kall.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vichyssoise-pa-mandelpotatis-och-graslok/2141301767.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Vichyssoise på mandelpotatis och gräslök
![Vichyssoise på mandelpotatis och gräslök](https://cdn-kund.arla.se/recept/vichyssoise-pa-mandelpotatis-och-graslok/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Min favoritsoppa gör jag gärna på mandelpotatis, en sort som vi bara har i Sverige. Soppan innehåller mer potatis och mindre lök än vad du kanske är van vid. Den är lika god varm som kall.
Gör så här
-
- Skär purjolöken i grova bitar. Koka potatis och purjolök i mjölk ca 20 min, eller tills bitarna är helt mjuka.
- Mixa slät i mixer tillsammans med den kalla grädden. Smaka av med citron, salt och peppar. Strö över gräslöken.
- Servera soppan varm eller kall med isbitar. Gott också med rökt fisk till.