Vichyssoise och sallad med karljohan, jordärtskocka och lökcrème

Vichyssoise och sallad med karljohan, jordärtskocka och lökcrème

Gör så här

1.Fräs jordärtskocka, svamp, lök och vitlök i olja och smör några minuter utan att det tar färg. Tillsätt timjan, vin och buljong. Låt sjuda tills allt är riktigt mjukt.

2.Mixa soppan slät och tillsätt crème fraiche. Koka upp och smaka av med salt och kajennpeppar. Känns soppan för tjock går det utmärkt att spä med skummad mjölk.

3.Fritera jordärtskockorna gyllenbruna i 180° varm olja. Låt rinna av på pappaer. Stek svampen i smör, salta och peppra.

4.Koka lök med vinäger tills vätskan nästan kokat bort, kyl ner. Vispa crème fraiche och vänd samman med löken, smaka av med salt och peppar.

Vid servering
Lägg upp mâchesallade, jordärtskocka och svamp luftigt över lökcrèmen, spritsa på lite extra crème och servera till soppan.

Källa: Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen