![En klassiker i ny tappning med jordärtskocka, schalottenlök och karljohan. Den smakrika salladen och lökcrèmen blir perfekt sällskap till den goda soppan.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vichyssoise-och-sallad-med-karljohan-jordartskocka-och-lokcreme/424181381.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Vichyssoise och sallad med karljohan, jordärtskocka och lökcrème
![Vichyssoise och sallad med karljohan, jordärtskocka och lökcrème](https://cdn-kund.arla.se/recept/vichyssoise-och-sallad-med-karljohan-jordartskocka-och-lokcreme/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En klassiker i ny tappning med jordärtskocka, schalottenlök och karljohan. Den smakrika salladen och lökcrèmen blir perfekt sällskap till den goda soppan.
Gör så här
-
- Fräs jordärtskocka, svamp, lök och vitlök i olja och smör några minuter utan att det tar färg. Tillsätt timjan, vin och buljong. Låt sjuda tills allt är riktigt mjukt.
- Mixa soppan slät och tillsätt crème fraiche. Koka upp och smaka av med salt och cayennepeppar. Känns soppan för tjock går det utmärkt att spä med skummad mjölk.
- Fritera jordärtskockorna gyllenbruna i 180° varm olja. Låt rinna av på papper. Stek svampen i smör, salta och peppra.
- Koka lök med vinäger tills vätskan nästan kokat bort, kyl ner. Vispa crème fraiche och vänd samman med löken, smaka av med salt och peppar.
-
Vid servering:
Lägg upp mâchesallad, jordärtskocka och svamp luftigt över lökcrèmen, spritsa på lite extra crème och servera till soppan.