
Vegetarisk smörgåstårta med hummus och vitost

Hummus och vitost sätter smakerna i den vegetariska smörgåstårtan. Den är rikligt garnerad med bland annat grönkål, kronärtskocka och picklad rödlök. Gör gärna tårtan dagen före servering eller försäljning. Garnera sedan samma dag som smörgåstårtan ska serveras.
Gör så här
-
Dag 1:
- Häll av kikärterna i sil och skölj. Låt rinna av väl.
- Lägg kikärterna i en matberedare med olivolja, vinäger, vatten, vitlök och kryddor. Mixa näst intill slätt.
- Lägg över kikärtsröran i en skål och blanda ner färskosten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner smulad vitost och hackade oliver.
- Ta hälften av kikärtsröran och bred på ett lager på brödet. Upprepa detta en gång till och avsluta med det tredje lagret bröd.
- Plasta och ställ i kylen över natten.
-
Dag 2:
- Blanda färskost, crème fraiche och gräslök. Stryk färskostkrämen på och runt tårtan.
- Blanda den hackade kålen med lite olivolja. Blanda smörgåskrasse med blomblad.
- Dekorera efter tycke och smak.