![Genom att riva och steka vitkål och morötter blir det ett sätt att "lura i" barnen grönsaker utan tjat. Det smuliga täcket gör lasagnen lite extra festlig.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vegetarisk-lasagne/4250088678.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.6,0.71&format=webp&quality=80)
Vegetarisk lasagne
![Vegetarisk lasagne](https://cdn-kund.arla.se/recept/vegetarisk-lasagne/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Genom att riva och steka vitkål och morötter blir det ett sätt att "lura i" barnen grönsaker utan tjat. Det smuliga täcket gör lasagnen lite extra festlig.
Gör så här
-
Smuligt täcke:
- Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna.
-
Sås:
- Skala och riv morötterna. Riv vitkålen fint. Finhacka lök och vitlök.
- Fräs alla grönsaker med kryddor ca 5 min tills morötter och vitkål är mjuka.
- Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop. Såsen ska fortfarande vara rinnig.
- Varva sås och lasagneplattor i bleck. Börja och avsluta med sås.
- Toppa lasagnen med de smuliga täcket. Gratinera i ugn på 200° ca 45 min.
-
Till servering:
- Servera gärna med en enkel grönsallad.