En klassisk lasagne där köttfärsen är utbytt mot cottage cheese. Receptet går enkelt att laga i större mängder och flera bleck. 
Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.

Vegetarisk lasagne med cottage cheese

Vegetarisk lasagne med cottage cheese

En klassisk lasagne där köttfärsen är utbytt mot cottage cheese. Receptet går enkelt att laga i större mängder och flera bleck. Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.

Gör så här

  • Tomatsås:

    • Fräs löken i olivolja. Tillsätt tomatpuré, fräs ytterligare några minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt småputtra ca 10 min.
    • Ta kastrullen från plattan och tillsätt morötter, KESO, kryddor och balsamvinäger. Smaka av med salt.
  • Bechamelsås:

    • Smält smör och rör ner vetemjöl. Späd med mjölken under vispning och låt sjuda 3-5 min. Tillsätt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
  • Lasagne:

    • Varva lasagneplattor med tomatsås och bechamelsås. Grädda i 200° ca 45 min. Servera med t ex en morotssallad.