Vegetarisk lasagne med cottage cheese
En klassisk lasagne där köttfärsen är utbytt mot cottage cheese. Receptet går enkelt att laga i större mängder och flera bleck. Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.
Gör så här
-
Tomatsås:
- Fräs löken i olivolja. Tillsätt tomatpuré, fräs ytterligare några minuter. Tillsätt de krossade tomaterna och låt småputtra ca 10 min.
- Ta kastrullen från plattan och tillsätt morötter, KESO, kryddor och balsamvinäger. Smaka av med salt.
-
Bechamelsås:
- Smält smör och rör ner vetemjöl. Späd med mjölken under vispning och låt sjuda 3-5 min. Tillsätt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
-
Lasagne:
- Varva lasagneplattor med tomatsås och bechamelsås. Grädda i 200° ca 45 min. Servera med t ex en morotssallad.