![Att mixa valnötter i pajdegen gör den smakrik och knaprig. De söta plommonen är en härlig kontrast till den salta ädelostfyllningen till vilken alla ostsmulor, kanter och överblivna bitar kan användas.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/valnotstarte-med-adelost-och-plommon/989326686.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Valnötstarte med ädelost och plommon
![Valnötstarte med ädelost och plommon](https://cdn-kund.arla.se/recept/valnotstarte-med-adelost-och-plommon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Att mixa valnötter i pajdegen gör den smakrik och knaprig. De söta plommonen är en härlig kontrast till den salta ädelostfyllningen till vilken alla ostsmulor, kanter och överblivna bitar kan användas.
Gör så här
-
- Mixa mjöl, nötter, salt och smör till en jämn, smulig deg. Rör ihop vatten och äggulor och strila ner blandningen i degen under knivens gång.
- Arbeta ihop degen med händerna och kavla ut den 0,5 cm tunt. Klä paj- eller tartelettformar.
- Vispa ägg och crème fraiche fluffigt och smula ner osten. Smaka av med salt och peppar.
- Halvera plommonen, kärna ur och skär i skivor. Fördela plommonen över pajskalen och fyll upp med äggstanningen. Grädda i ugn på 200° tills pajerna sufflerat och är gyllenbruna, ca 15 min för de stora och 10 min för de små. Ta ut och låt svalna.