Valnötstarte med ädelost och plommon

Valnötstarte med ädelost och plommon

Gör så här

1. Mixa mjöl, nötter, salt och smör till en jämn,  smulig deg. Rör ihop vatten och äggulor och strila ner blandningen i degen under knivens gång.

2. Arbeta ihop degen med händerna och kavla ut den 0,5 cm tunt. Klä paj- eller tartelettformar.

3. Vispa ägg och crème fraiche fluffigt och smula ner osten. Smaka av med salt och peppar.

4. Halvera plommonen, kärna ur och skär i skivor. Fördela plommonen över pajskalen och fyll upp med äggstanningen. Grädda i ugn på 200° tills  pajerna sufflerat och är gyllenbruna, ca 15 min för de stora och 10 min för de små. Ta ut och låt svalna.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen