![En riktigt vällagrad ost som bör njutas i små munsbitar. Citroncrèmens koncentrerade smak bryter fint av mot ostens sälta och sötma. Toppa med ett
frasigt jordärtskockschips.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vallagrad-prast-med-fikon-och-citroncreme/1409842355.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Vällagrad Präst med fikon och citroncrème
![Vällagrad Präst med fikon och citroncrème](https://cdn-kund.arla.se/recept/vallagrad-prast-med-fikon-och-citroncreme/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En riktigt vällagrad ost som bör njutas i små munsbitar. Citroncrèmens koncentrerade smak bryter fint av mot ostens sälta och sötma. Toppa med ett frasigt jordärtskockschips.
Gör så här
-
Citroncrème:
- Skala citronerna, endast det gula, i remsor. Förväll skalen i några min. Häll av och låt kallna.
- Mixa skalen med lite citronsaft, honung och äggulor. Tillsätt olja under knivens gång till en slät crème, salta och peppra.
-
Jordärtskockschips:
- Tvätta och hyvla jordärtskockorna tunt på mandolin.
- Fritera i olja, 170° till gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper och salta.
-
Vid servering:
- Bryt osten i bitar och lägg på knäckebröd. Toppa med fikonklyftor och spritsa över citroncrème.
- Garnera med jordärtskockschips och salladsskott.