Välkända rätter får eleverna att våga prova vegetariskt. En busgod pizza med seg botten och knapriga kanter, toppad med nyttiga linser, tomater, oliver och ost tackar ingen nej till.

Vålapizza med mozzarella och tomat

Välkända rätter får eleverna att våga prova vegetariskt. En busgod pizza med seg botten och knapriga kanter, toppad med nyttiga linser, tomater, oliver och ost tackar ingen nej till.

Gör så här

    • Lös jästen i vatten. Blanda med övriga ingredienser. Låt stå i kyl över natten.
    • Fräs lök, vitlök och tomatpuré i smör. Tillsätt krossade tomater, buljong, linser och örtkryddor. Koka tills linserna är helt mjuka. Tillsätt farinsocker, smaka av med salt och peppar.
    • Kavla ut pizzabottnarna i smorda bleck eller på plåtar.
    • Fördela tomatsås, champinjoner, oliver och ost på bottnarna.
    • Tillaga i ugn, 175° ca 30 min.