En försvenskad bruschetta med små gravade tomater i olika färger, som torkas i ugn för att få ut vattnet och koncentrera smakerna. Brödet toppas först med färskost smaksatt med kyndel istället för basilika.

Ugnstorkade tomater på rostat bröd med färskost och kyndel

Ugnstorkade tomater på rostat bröd med färskost och kyndel
Recept av Thomas Sjögren

En försvenskad bruschetta med små gravade tomater i olika färger, som torkas i ugn för att få ut vattnet och koncentrera smakerna. Brödet toppas först med färskost smaksatt med kyndel istället för basilika.

Gör så här

    • Kryssa botten på tomaterna, skålla och kyl ner i isvatten. Skala tomaterna, dela ev och krydda med salt och socker. Lägg tomaterna på en plåt och torka i ugn på 60° i 6–10 tim.
    • Plocka några fina kvistar av kyndeln, hacka resterande och blanda med färskost och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
    • Ringla olja på brödskivorna och rosta i ugn på 170° ca 10 min. Toppa med färskosten, tomaterna och kyndel.