Ugnsbakad fisk är alltid tacksamt. Spröd fisk är en favorit och den här med cornflakespanering och buljongströssel är något extra. Ibland rostar vi ströbröd och cornflakes i ugn och serverar istället som strössel bredvid tillsammans med brynt smör.

Ugnsstekt sejfilé med currykräm

Ugnsbakad fisk är alltid tacksamt. Spröd fisk är en favorit och den här med cornflakespanering och buljongströssel är något extra. Ibland rostar vi ströbröd och cornflakes i ugn och serverar istället som strössel bredvid tillsammans med brynt smör.

Gör så här

    • Lägg fiskfiléerna i smorda bleck. Droppa över citronsaft och strö fiskbuljong på filéerna.
    • Blanda paneringen och strö över fisken. Hyvla över smöret. Tillaga i ugn, 175° ca 10 min.
    • Fräs curry, lök och äpple i olja. Tillsätt vinäger, vatten, honung. Smaka av med salt och peppar. Låt koka några minuter. Mixa och kyl ner. Blanda i majonnäs, crème fraiche och gräslök.
    • Koka potatisen. Blanda med dill. Servera sejfilén med currykräm och dillslungad potatis.