Små, vackra betor i en spännande kombination med friska hallon, salt ädelost och söt fänkålsdill. De späda, små primörbetorna får en liten önskad bitterhet när de rostas i ugnen. Storleken gör också att de blir mjuka samtidigt.

Ugnsrostade rödbetor med hallon, vinägrett och gräddädel

Ugnsrostade rödbetor med hallon, vinägrett och gräddädel
Recept av Thomas Sjögren

Små, vackra betor i en spännande kombination med friska hallon, salt ädelost och söt fänkålsdill. De späda, små primörbetorna får en liten önskad bitterhet när de rostas i ugnen. Storleken gör också att de blir mjuka samtidigt.

Gör så här

    • Skölj rödbetorna ordentligt. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Rosta i ugn på 180° tills betorna känns mjuka, ca 30 min.
    • Blanda rödlök med vinäger och olja.
    • Dela hallonen på mitten. Servera betorna ljumma med vinägrett, hallon och ostbitar. Smaka av med salt och peppar och toppa med dill.