![Ugnsbakad spetskål är omtyckt av gästerna och ett perfekt tillbehör till många klassiska lunchrätter eller som en del i en vegetarisk rätt. Rester som blir över kan du mixa till en god soppa eller sås.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ugnsbakad-spetskal/1713427231.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Ugnsbakad spetskål
![Ugnsbakad spetskål](https://cdn-kund.arla.se/recept/ugnsbakad-spetskal/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ugnsbakad spetskål är omtyckt av gästerna och ett perfekt tillbehör till många klassiska lunchrätter eller som en del i en vegetarisk rätt. Rester som blir över kan du mixa till en god soppa eller sås.
Gör så här
-
- Klyfta spetskålen och lägg i bleck. Häll på en blandning av lika delar buljong och smält smör upp till hälften av kålen. Täck med aluminiumfolie och tillaga iugn på 140° ca 2 tim.
- Värm vid servering i ugn på 180° ca 7 min.