-
Helstekt potatis:
-
Skala potatis, välj jämnstora storlekar som har ungefär lika lång tillagningstid.
-
Lägg smör, rapsolja och salt i stekbordet, låt det smälta samman på medelvärme. Lägg i potatisen och låt steka ca 30-40 min, beroende på storlek.
-
Potatisen ska bli gyllenbrun och mjuk rakt igenom. (Lägg inte lock på pannan, då får du inte den härliga friterade ytan.) Salta.
-
Ugnsbakad lax:
Strö salt på laxen och lägg den åt sidan. Tvätta och strimla purjolök fint. Lägg den över laxfilén. Baka i ugn vid 175°C ca 15-20 min. Den ska ha rå men varm kärna.
-
Mangold:
Tvätta och strimla mangold, fräs i smör ca 2 min.
-
Ishavsromsås:
Rör ihop ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.