Ugnsbakad purjolax på mangoldbädd

Ugnsbakad purjolax på mangoldbädd

Gör så här

1. Skala potatis, välj jämnstora storlekar som har ungefär lika lång tillagningstid.
2. Lägg smör, rapsolja och salt i stekbordet, låt det smälta samman på medelvärme. Lägg i potatisen och låt steka ca 30-40 min, beroende på storlek. 3. Potatisen ska bli gyllenbrun och mjuk rakt igenom. (Lägg inte lock på pannan, då får du inte den härliga friterade ytan.) Salta.
4. Strö salt på laxen och lägg den åt sidan. Tvätta och strimla purjolök fint. Lägg den över laxfilén. Baka i ugn vid 175°C ca 15-20 min. Den ska ha rå men varm kärna.
5. Tvätta och strimla mangold, fräs i smör ca 2 min.
6. Rör ihop ingredienserna till ishavsromsåsen. Krydda med salt och peppar.

Serveringsportion ca: 480 g
Källa: Carola Magnusson Veckans recept 2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen