Ugnsbakad blomkål med yoghurt, lime och kokos
Yoghurtmarinerad blomkål som bakats i ugn med smaker av vitlök, citron och kardemumma serveras med rostad, hyvlad kokos och mynta. Bjud som en färgstark enskild rätt eller som vackert tillbehör.
Gör så här
-
- Blanda ingredienserna till marinaden. Skär av lite av botten på blomkålshuvudena så de kan stå stadigt. Ta vara på den fina blasten. Gnid in blomkålen med marinaden och låt marinera i kyl minst 1 tim. Baka blomkålen i ugn på 175° i 40–45 min till en innertemperatur på 97°. Blomkålen ska få färg, men inte bli bränd. Krydda med salt.
- Blanda olivolja och limesaft och smaka av med salt. Rosta blasten i torr panna till fin färg.
- Arrangera yoghurt och blomkål på tallrikar. Blanda lite av limedressingen med den rostade blasten, skeda resterande dressing på blomkålen. Lägg blasten runt om och toppa med rostad kokos och mynta.