Yoghurtmarinerad blomkål som bakats i ugn med smaker av vitlök, citron och kardemumma serveras med rostad, hyvlad kokos och mynta. Bjud som en färgstark enskild rätt eller som vackert tillbehör.

Ugnsbakad blomkål med yoghurt, lime och kokos

Ugnsbakad blomkål med yoghurt, lime och kokos
Recept av Viktor Westerlind

Yoghurtmarinerad blomkål som bakats i ugn med smaker av vitlök, citron och kardemumma serveras med rostad, hyvlad kokos och mynta. Bjud som en färgstark enskild rätt eller som vackert tillbehör.

Gör så här

    • Blanda ingredienserna till marinaden. Skär av lite av botten på blomkålshuvudena så de kan stå stadigt. Ta vara på den fina blasten. Gnid in blomkålen med marinaden och låt marinera i kyl minst 1 tim. Baka blomkålen i ugn på 175° i 40–45 min till en innertemperatur på 97°. Blomkålen ska få färg, men inte bli bränd. Krydda med salt.
    • Blanda olivolja och limesaft och smaka av med salt. Rosta blasten i torr panna till fin färg.
    • Arrangera yoghurt och blomkål på tallrikar. Blanda lite av limedressingen med den rostade blasten, skeda resterande dressing på blomkålen. Lägg blasten runt om och toppa med rostad kokos och mynta.