Tunnbröd med sotad lax och krossad potatis

Tunnbröd med sotad lax och krossad potatis

Gör så här

1. Dela laxen på längden. Blanda ihop salt, socker och vitpeppar och gnid in i laxen. Grava laxen över natten. Lyft upp och torka av.

2. Mixa paprikapulver med senap och fänkålsfrön i en kryddkvarn. Gnid in laxen med kryddblandningen. Sota laxen runt om på en het platta, lyft upp på ett bleck och bryt laxen i lamellerna.

3. Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt ånga av. Rör ner gräddfil och senap och krossa potatisen med en visp eller potatisstöt.

4. Lägg en generös klick av den krossade potatisen på tunnbröd. Lägg på bitar av laxen och toppa med krasse. 

Tips! Prova också att servera på råg- eller knäckebröd.

Källa: Arla Köket Lunch på Hjerta 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen