Tunnbröd med sotad lax och krossad potatis
Smidigast är att grava laxen över natten. Då spar du tid. Grovkornig senap passar bäst i det krämiga potatiskrosset. Du kan också rulla ihop tunnbrödet som en wrap.
Gör så här
-
- Dela laxen på längden. Blanda ihop salt, socker och vitpeppar och gnid in i laxen. Grava laxen över natten. Lyft upp och torka av.
- Mixa paprikapulver med senaps- och fänkålsfrön i en kryddkvarn. Gnid in laxen med kryddblandningen. Sota laxen runt om på en het platta, lyft upp på ett bleck och bryt laxen i lamellerna.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt ånga av. Rör ner gräddfil och senap och krossa potatisen med en visp eller potatisstöt.
- Lägg en generös klick av den krossade potatisen på tunnbröd. Lägg på bitar av laxen och toppa med krasse.