![Smidigast är att grava laxen över natten. Då spar du tid. Grovkornig senap passar bäst i det krämiga potatiskrosset. Du kan också rulla ihop tunnbrödet som en wrap.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/tunnbrod-med-sotad-lax-och-krossad-potatis/1404188394.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Tunnbröd med sotad lax och krossad potatis
![Tunnbröd med sotad lax och krossad potatis](https://cdn-kund.arla.se/recept/tunnbrod-med-sotad-lax-och-krossad-potatis/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Smidigast är att grava laxen över natten. Då spar du tid. Grovkornig senap passar bäst i det krämiga potatiskrosset. Du kan också rulla ihop tunnbrödet som en wrap.
Gör så här
-
- Dela laxen på längden. Blanda ihop salt, socker och vitpeppar och gnid in i laxen. Grava laxen över natten. Lyft upp och torka av.
- Mixa paprikapulver med senaps- och fänkålsfrön i en kryddkvarn. Gnid in laxen med kryddblandningen. Sota laxen runt om på en het platta, lyft upp på ett bleck och bryt laxen i lamellerna.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt ånga av. Rör ner gräddfil och senap och krossa potatisen med en visp eller potatisstöt.
- Lägg en generös klick av den krossade potatisen på tunnbröd. Lägg på bitar av laxen och toppa med krasse.