Torsk på Norsk

Torsk på Norsk

Gör så här

1. Lägg fisken på smorda bleck. Salta och peppra. Ånga fisken i ugn, 80° till en innertemperatur på 56°.
2. Fräs lök och morötter i smör, tillsätt pepparkorn och lagerblad.
3. Strö över mjöl, häll över vatten och buljong. Låt småkoka på svag värme.
4. Mixa och sila såsen. Lägg i smöret. Rör om. Häll såsen över fisken, strö över ägg och dill.
5. Lägg rotfrukter och potatis i smorda bleck. Tillaga i ugn, 225° ca 30 min.
Servera fisken med ugnsrostade rotfrukter och potatis.

Källa: Arla Köket Kock i skolan 2012.
Daniel Bartholdsson, Horsbyskolan, Herrljunga

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen