![Fiskelycka i skolrestaurangen! Torsk med äggsås i ny toppning, färgglada grönsaker och goda klassiska smaker väcker aptiten hos både stora och små.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/torsk-pa-norsk/1614645123.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Torsk på norsk
![Torsk på norsk](https://cdn-kund.arla.se/recept/torsk-pa-norsk/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Fiskelycka i skolrestaurangen! Torsk med äggsås i ny toppning, färgglada grönsaker och goda klassiska smaker väcker aptiten hos både stora och små.
Gör så här
-
- Lägg fisken på smorda bleck. Salta och peppra. Ånga fisken i ugn, 80° till en innertemperatur på 56°.
- Fräs lök och morot i smör, tillsätt pepparkorn och lagerblad.
- Strö över mjöl, häll över vatten och buljong. Låt småkoka på svag värme.
- Mixa och sila såsen. Tillsätt smöret. Rör om. Häll såsen över fisken, strö över ägg och dill.
- Lägg rotfrukter och potatis i smorda bleck. Tillaga i ugn, 225° ca 30 min. Servera fisken med ugnsrostade rotfrukter och potatis.