![](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/tonfiskgratang-med-sardeller/3542323457.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Tonfiskgratäng med sardeller
![Tonfiskgratäng med sardeller](https://cdn-kund.arla.se/recept/tonfiskgratang-med-sardeller/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Gör så här
-
- Lägg tonfisken i smorda bleck.
- Fördela sardeller och kapris över tonfisken.
- Fräs purjolök i smör, strö över mjöl och späd med mjölk. Koka en bechamelsås. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt crème fraiche.
- Häll såsen över tonfisken, strö över ost och gratinera i ugn, 175° ca 30 min eller tills rätten fått fin färg.
- Koka potatisen. Servera tonfiskgratängen med potatis.
-
Källa: Arla Köket Guld Ko 2012