Tomatkokta kikärtor med chorizo och lättrimmad torsk
Förbered de tomatkokta kikärtorna med kanel och chorizo dagen innan. Koka gärna kikärtorna själv, det är både billigare och mer miljövänligt. Godare blir de också. En fin kombination med den lite salta, lättrimmade torsken.
Gör så här
-
- Rimma torsken ca 30 min. Lägg i bleck, täck med plastfilm och baka i värmeskåp på 75° till en innertemperatur på 39°. Dela fisken i lamellerna.
- Fräs lök och vitlök i matolja. Tillsätt chorizo och stek lite till. Tillsätt kikärtor och kanel, stek ännu en stund. Häll på krossade tomater och buljong. Koka ihop till god smak.
- Dela och stek de gula endiverna på snittsidan i mandelolja till fin färg och tills de är mjuka, skär ner. Skär även ner de röda endiverna. Vänd ner både de gula och röda endiverna i grytan.
- Toppa kikärtsgrytan med plockad timjan och flagad mandel och servera med gräddfil.