![Lättlagad! Slå såsen över kasslern, toppa med ost och gratinera. Klart!](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/tomat--och-rotfruktsgratinerad-kassler/3609605133.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Tomat- och rotfruktsgratinerad kassler
![Tomat- och rotfruktsgratinerad kassler](https://cdn-kund.arla.se/recept/tomat--och-rotfruktsgratinerad-kassler/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Lättlagad! Slå såsen över kasslern, toppa med ost och gratinera. Klart!
Gör så här
-
- Fräs lök, vitlök, rotfrukter och potatis i smör och tomatpuré.
- Häll i krossade tomater och vatten. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka.
- Mixa till en slät sås.
- Lägg kasslerskivor i smorda bleck och häll över såsen.
- Toppa med ost. Tillaga i ugn, 225° ca 10 min.
- Koka riset. Servera kasslern med jasminris.