![En hyllning till sommarens godaste råvara - färskpotatisen. Den rika, fylliga äggcrèmen bryter fint av mot syran i den glaserade potatisen. Somriga smaker med krondill när den finns i säsong.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/the-love-stew----glaserad-farskpotatis-med-aggcreme-lojrom-och-potatischips/2963623412.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
"The love stew" - glaserad färskpotatis med äggcrème, löjrom och potatischips
!["The love stew" - glaserad färskpotatis med äggcrème, löjrom och potatischips](https://cdn-kund.arla.se/recept/the-love-stew----glaserad-farskpotatis-med-aggcreme-lojrom-och-potatischips/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En hyllning till sommarens godaste råvara - färskpotatisen. Den rika, fylliga äggcrèmen bryter fint av mot syran i den glaserade potatisen. Somriga smaker med krondill när den finns i säsong.
Gör så här
-
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten med överblivna dillstjälkar, dela potatisen i klyftor.
- Värm vatten i en vid panna, lägg ner smör och snurra pannan tills det bildas en glasyr. Lägg ner den varma potatisen och vänd försiktigt runt i glasyren, vänd ner lök, örter och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Sjud alla ingredienserna till crèmen under ständig omrörning med en slickepott tills crèmen tjocknat. Smaka av med salt och peppar och lägg i spritspåse, håll den varm.
- Spola den hyvlade potatisen i vatten tills stärkelsen försvinner, torka potatisen helt torr. Värm smöret till 140° och fritera potatisen till gyllene chips, salta lätt och låt torka på papper.
-
Vid servering:
Lägg potatisen i en liten tight cirkel, spritsa crèmen i mitten, spritsa 3 små klickar med löjrom, smula över grovt krossade potatischips och toppa med dillvippor.