Den här grytan har inspirerats av den thailändska maten och har kryddats därefter. Citrongräs, ingefära, chili, lime och fisksås. Smakrik, lite het och fantastiskt god kycklinggryta som serveras med jasminris och toppas med koriander. Låt skoleleverna ta koriandern vid sidan om.

Thailändsk kycklinggryta med ingefära och kokos

Thailändsk kycklinggryta med ingefära och kokos

Den här grytan har inspirerats av den thailändska maten och har kryddats därefter. Citrongräs, ingefära, chili, lime och fisksås. Smakrik, lite het och fantastiskt god kycklinggryta som serveras med jasminris och toppas med koriander. Låt skoleleverna ta koriandern vid sidan om.

Gör så här

    • Koka buljong, kokosmjölk och grädde med krossat citrongräs, finriven ingefära och finhackad chili ca 30 min under lock. Ta från värmen och låt dra ca 1 tim, gärna längre.
    • Sila vätskan över kycklingen i en gryta och låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 25 min.
    • Smaka av grytan med fisksås och limesaft. Skiva champinjonerna och vänd ner med purjolöken strax innan servering.
  • Till servering:

    • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan. Garnera ev med persilja.