![En enkel förrätt med sotad lax och kända kryddor från det indiska köket. Här i en kombination med smakrika rädisor och en svalkande klick myntayoghurt.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/tandoorilax-med-myntayoghurt-och-radisor/3014597029.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor
![Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor](https://cdn-kund.arla.se/recept/tandoorilax-med-myntayoghurt-och-radisor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En enkel förrätt med sotad lax och kända kryddor från det indiska köket. Här i en kombination med smakrika rädisor och en svalkande klick myntayoghurt.
Gör så här
-
- Torka av laxen med hushållspapper. Gnid in filén med tandoorikrydda runt om. Sota laxen hastigt runt om i het stekpanna.
- Blanda matyoghurt, gurka och mynta. Smaka av med salt och peppar.
-
Vid servering:
Skär laxen i skivor. Lägg upp på fat med myntayoghurt och garnera med rädisor och myntablad. Ringla över lite olja och krydda med flingsalt och peppar.