
Tacos med guacamole på gröna ärter


Taco är alltid ett populärt inslag på lunchen, framför allt på skola och förskola. Men även på lunchrestaurangerna går tacon hem. Det här är en vegetarisk variant där tacofärsen görs på ärtfärs och guacamolen på gröna ärter. Alla de omtyckta, heta tacosmakerna finns med.
Gör så här
-
Sötsyrlig rödkål:
- Hacka chili (ev urkärnad) och koriander (inklusive stjälkarna) grovt. Skala och skiva vitlöken. Lägg i en mixerbunke
- Tillsätt vatten, citronsaft, socker och salt. Mixa till en slät dressing och smaka av hetta, syra, sötma och sälta.
- Strimla rödkålen fint och blanda den med dressingen. Låt dra, helst över natten för bästa smak och färg.
-
Guacamole på gröna ärter:
- Mixa ärterna med koriander, limeskal och limesaft till en slät kräm. Späd ev med lite vatten för att kunna få det riktigt slätt.
- Blanda ärtkrämen med finhackad schalottenlök, finhackad vitlök och finhackad chili.
- Rör ner crème fraiche och smaka av med salt.
-
Tacofärs:
- Strö färsen i bleck med olja. Rosta i ugn på 160° tills den är gyllene, 15-20 min. Ta ut och rör då och då så att färsen blir jämnt rostad.
- Tillsätt tacokrydda och vatten och låt gå några minuter till i ugnen, till önskad konsistens.
-
Tillbehör:
- Skiva silverlöken tunt på mandolin. Lägg lökringarna i isbad ca 10 min.
- Servera tacofärsen med tortillabröd, sötsyrlig rödkål, guacamole på gröna ärter och alla tillbehören.