Gör skolans mest populära lunch hållbar genom att använda vegetarisk färs. Här används svensk ärtfärs. Till tacon serveras pico de gallo som är en mexikansk kryddig tomatsalsa, samt de klassiska tillbehören gräddfil, riven ost och tärnade grönsaker.

Taco

Taco

Gör skolans mest populära lunch hållbar genom att använda vegetarisk färs. Här används svensk ärtfärs. Till tacon serveras pico de gallo som är en mexikansk kryddig tomatsalsa, samt de klassiska tillbehören gräddfil, riven ost och tärnade grönsaker.

Gör så här

  • Taco:

    • Blötlägg färsen i rikligt med kallt vatten ca 20 min. Sila av ordentligt.
    • Stek färsen till fin färg på hög värme i oljan. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt steka någon minut till.
  • Pico de gallo:

    • Tärna tomaterna och blanda med salt. Låt stå i kylen över natten.
    • Låt tomaterna rinna av. Blanda med lök, chili och limesaft. Smaka av med salt. Vänd ner koriandern vid servering.
  • Till servering:

    • Servera färsen med tacoskal, gurka och paprika i bitar, riven ost samt gräddfil.