![Årets kock 2017, Johan Bakéus, vill ha olika konsistenser i sin mat. Picklad, sötsyrlig och knaprig potatis i tunna skivor är gott som smakbrytare i många rätter och ger bra textur.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/syltad-potatis/3267028075.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.47&format=webp&quality=80)
Syltad potatis
![Syltad potatis](https://cdn-kund.arla.se/recept/syltad-potatis/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Årets kock 2017, Johan Bakéus, vill ha olika konsistenser i sin mat. Picklad, sötsyrlig och knaprig potatis i tunna skivor är gott som smakbrytare i många rätter och ger bra textur.
Gör så här
-
- Skiva potatisen tunt på en mandolin, skölj bort stärkelsen i kallt vatten.
- Värm 1-2-3-lagen och tillsätt potatisen. Låt dra ca 1 tim.