![Den svarta pizzan, färgad med aktivt kolpulver, är faktiskt en pizza bianco då den täcks med crème fraiche och långlagrad Präst®. Svartkålen går med i pizzaugnen och får en krispig textur. Pizzan toppas därefter med pata negra, tunt hyvlad svart tryffel och vattenkrasse.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/svart-pizza-med-svartkal-pata-negra-och-tryffel/3592724336.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.45,0.42&format=webp&quality=80)
Svart pizza med svartkål, pata negra och tryffel
![Svart pizza med svartkål, pata negra och tryffel](https://cdn-kund.arla.se/recept/svart-pizza-med-svartkal-pata-negra-och-tryffel/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Den svarta pizzan, färgad med aktivt kolpulver, är faktiskt en pizza bianco då den täcks med crème fraiche och långlagrad Präst®. Svartkålen går med i pizzaugnen och får en krispig textur. Pizzan toppas därefter med pata negra, tunt hyvlad svart tryffel och vattenkrasse.
Gör så här
-
Pizzadeg:
- Lös upp jäst och salt i vattnet. Tillsätt olja, kolpulver och mjöl. Kör med degkrok på låg hastighet ca 15 min. Låt jäsa 1 tim.
- Väg upp 100 g bitar och rundriv. Lägg i inoljade plastlådor eller plastad kantin med lock. Kalljäst i kylen över natten. Ta ut degen 1–2 tim innan den ska bakas.
-
Topping:
- Tryck ut pizzorna. Toppa med crème fraiche, ost och svartkål. Baka pizzorna i pizzaugn på 350° ca 1,5 min.
- Toppa med pata negra, hyvlad tryffel, vattenkrasse, citronskal och svartpeppar.