Svart pizza med svartkål, pata negra och tryffel
Den svarta pizzan, färgad med aktivt kolpulver, är faktiskt en pizza bianco då den täcks med crème fraiche och långlagrad Präst®. Svartkålen går med i pizzaugnen och får en krispig textur. Pizzan toppas därefter med pata negra, tunt hyvlad svart tryffel och vattenkrasse.
Gör så här
-
Pizzadeg:
- Lös upp jäst och salt i vattnet. Tillsätt olja, kolpulver och mjöl. Kör med degkrok på låg hastighet ca 15 min. Låt jäsa 1 tim.
- Väg upp 100 g bitar och rundriv. Lägg i inoljade plastlådor eller plastad kantin med lock. Kalljäst i kylen över natten. Ta ut degen 1–2 tim innan den ska bakas.
-
Topping:
- Tryck ut pizzorna. Toppa med crème fraiche, ost och svartkål. Baka pizzorna i pizzaugn på 350° ca 1,5 min.
- Toppa med pata negra, hyvlad tryffel, vattenkrasse, citronskal och svartpeppar.