Strömming i pepparot med palsternacka i brynt citronsmör och gräslöksgräddfil

Strömming i pepparot med palsternacka i brynt citronsmör och gräslöksgräddfil

Gör så här

1.Blanda crème fraiche, pepparot, ättika, salt och peppar. Vänd ner strömmingen och låt marinera över natten. Vänd strömmingen i rågmjöl och stek frasig i smör.

2.Kvarta palsternackorna på längden (skär bort stammen på de grövsta och använd till t ex en fond). Blanda med brynt smör, skal och saft från citron. Salta och peppra och baka i ugn, 130º ca 1 tim till de är mjuka.

3.Låt gräddfilen rinna av över natten. (Använd vasslen till brödbaket!). Blanda med gräslök och smaka av med salt och peppar.

4.Servera pepparrotsströmmingen med ugnsbakade palsternackor och gräslöksgräddfil.

Källa: Arla Köket Lunch Årets Kock 2010 Gustav Trägårdh

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen