Klassisk storköksrätt som vi alla har en relation till. Strimlad skinka är en lika prisvärd som underskattad produkt som du enkelt lyfter till nya höjder.

Stroganoff på skinka med picklad gurka och bakad tomat

Recept av Andreas Hedlund

Klassisk storköksrätt som vi alla har en relation till. Strimlad skinka är en lika prisvärd som underskattad produkt som du enkelt lyfter till nya höjder.

Gör så här

    • Fräs skinkan i smör, salta. Häll på vatten så det täcker.  Koka ca 45 min tills skinkan är mör. Sila av buljongen ner i en kastrull och reducera till god smak.
    • Stek löken i smör i en gryta. Tillsätt tomatpuré, senap och sambal oelek. Häll på buljongen och koka ca 10 min.
    • Tillsätt grädden och koka ca 5 min. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens och smaka av med salt.
    • Värm skinkan försiktigt i ugnen på 100° ånga. Koka upp såsen och blanda med skinkan. Smaka av med salt.
    • Servera med ris, picklad gurka och ugnsbakad tomat.