![Klassisk storköksrätt som vi alla har en relation till. Strimlad skinka är en lika prisvärd som underskattad produkt som du enkelt lyfter till nya höjder.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/stroganoff-pa-skinka-med-picklad-gurka-och-bakad-tomat/386134685.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Stroganoff på skinka med picklad gurka och bakad tomat
![Stroganoff på skinka med picklad gurka och bakad tomat](https://cdn-kund.arla.se/recept/stroganoff-pa-skinka-med-picklad-gurka-och-bakad-tomat/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Klassisk storköksrätt som vi alla har en relation till. Strimlad skinka är en lika prisvärd som underskattad produkt som du enkelt lyfter till nya höjder.
Gör så här
-
- Fräs skinkan i smör, salta. Häll på vatten så det täcker. Koka ca 45 min tills skinkan är mör. Sila av buljongen ner i en kastrull och reducera till god smak.
- Stek löken i smör i en gryta. Tillsätt tomatpuré, senap och sambal oelek. Häll på buljongen och koka ca 10 min.
- Tillsätt grädden och koka ca 5 min. Red av med majsstärkelse till önskad konsistens och smaka av med salt.
- Värm skinkan försiktigt i ugnen på 100° ånga. Koka upp såsen och blanda med skinkan. Smaka av med salt.
- Servera med ris, picklad gurka och ugnsbakad tomat.