![Underbar kombination med varma galangaglaserade plommon, råhyvlad fänkål och getost. Allt toppas med fänkålsfrön och dill.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/stekta-plommon-med-galangarot-ra-fankal-basilika-och-getost/2722686133.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.47,0.47&format=webp&quality=80)
Stekta plommon med galangarot, rå fänkål, basilika och getost
![Stekta plommon med galangarot, rå fänkål, basilika och getost](https://cdn-kund.arla.se/recept/stekta-plommon-med-galangarot-ra-fankal-basilika-och-getost/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Underbar kombination med varma galangaglaserade plommon, råhyvlad fänkål och getost. Allt toppas med fänkålsfrön och dill.
Gör så här
-
- Dela och kärna ur plommonen. Hetta upp en stekpanna och stek plommonen på snittytan i hälften av smöret till fin färg. Lyft dem ur stekpannan.
- Fräs galangaroten på svag värme i resterande smör tills den mjuknat. Tillsätt honung, limesaft och kanel och koka ihop några minuter. Tillsätt plommonen och glasera dem i lagen. Låt ev koka i några minuter tills de är mjuka. Krydda med lite salt.
- Spara fänkålsdillen och ta bort det yttersta lagret på fänkålen. Hyvla fänkålen supertunt på mandolin och lägg i isvatten i minst 30 min. Häll av vattnet och vänd fänkålen med olivolja och limesaft vid servering.
- Lägg plommonen på tallrikar och ringla över lite av lagen. Toppa med fänkålen, stör över getost och fänkålsfrön och garnera med fänkålsdill och basilika.