Underbar kombination med varma galangaglaserade plommon, råhyvlad fänkål och getost. Allt toppas med fänkålsfrön och dill.

Stekta plommon med galangarot, rå fänkål, basilika och getost

Recept av Viktor Westerlind

Underbar kombination med varma galangaglaserade plommon, råhyvlad fänkål och getost. Allt toppas med fänkålsfrön och dill.

Gör så här

    • Dela och kärna ur plommonen. Hetta upp en stekpanna och stek plommonen på snittytan i hälften av smöret till fin färg. Lyft dem ur stekpannan.
    • Fräs galangaroten på svag värme i resterande smör tills den mjuknat. Tillsätt honung, limesaft och kanel och koka ihop några minuter. Tillsätt plommonen och glasera dem i lagen. Låt ev koka i några minuter tills de är mjuka. Krydda med lite salt.
    • Spara fänkålsdillen och ta bort det yttersta lagret på fänkålen. Hyvla fänkålen supertunt på mandolin och lägg i isvatten i minst 30 min. Häll av vattnet och vänd fänkålen med olivolja och limesaft vid servering.
    • Lägg plommonen på tallrikar och ringla över lite av lagen. Toppa med fänkålen, stör över getost och fänkålsfrön och garnera med fänkålsdill och basilika.