Mjukt ägg mot krispig svamp, sötsyrlig lök, knaprig mandel och kål på olika sätt. En härlig kombination med smörskum som får syra av vinäger. Variera gärna skummet med brynt eller rökt smör.

Stekt ostronskivling med pocherat ägg, kål, picklad lök och smörskum

Recept av Thomas Diederichsen

Mjukt ägg mot krispig svamp, sötsyrlig lök, knaprig mandel och kål på olika sätt. En härlig kombination med smörskum som får syra av vinäger. Variera gärna skummet med brynt eller rökt smör.

Gör så här

    • Riv ostronskivlingarna i strimlor. Stek svampen krispig i olja på hög värme. Sänk temperaturen och tillsätt en klick smör, timjan och vitlöksklyftor. Smaka av med salt, peppar,och några droppas vinäger.
    • Fritera grönkålsbladen krispiga i fritös. Lägg på hushållspapper och salta. Plocka de yttre bladen på brysselkålen. Bränn bladen lite med en gasbrännare. Dela och bryn brysselkålen i olja. Sänk temperaturen och tillsätt en klick smör. Smaka av med salt.
    • Koka upp ättika, socker och vatten. Slå den varma lagen över löken. Låt svalna i lagen fram till servering.
    • Mixa alla ingredienser till smörskummet. Häll upp i sifon med 2 patroner och förvara i vattenbad eller i ugn på 60°.
  • Till servering:

    Lägg ett ägg på tallriken. Sprid ut svamp, kål, picklad lök och hackad mandel runt om. Toppa med smörskummet.