Stekt ostronskivling med pocherat ägg, kål, picklad lök och smörskum

Stekt ostronskivling med pocherat ägg, kål, picklad lök och smörskum

Gör så här

1.Riv ostronskivlingarna i strimlor. Stek svampen krispig i olja på hög värme. Sänk temperaturen och tillsätt en klick smör, timjan oc hvitlöksklyftor. Smaka av med salt, peppar,och några droppas vinäger.

2.Fritera grönkålsbladen krispiga i fritös. Lägg på hushållspapper och salta. Plocka de yttre bladen på brysselkålen. Bränn bladen lite med en gasbrännare. Dela och bryn brysselkålen i olja. Sänk temperaturen och tillsätt en klick smör. Smaka av med salt.

3.Koka upp ättika, socker och vatten. Slå den varma lagen över löken. Låt svalna i lagen fram till servering.

4.Mixa alla ingrediener till smörskummet. Häll upp i sifon med 2 patroner och förvara i vattenbad eller i ugn på 60°.

Vid servering
Lägg ett ägg på tallriken. Sprid ut svamp, kål, picklad lök och hackad mandel runt om. Toppa med smörskummet.

Källa: Tomas Diederichen, Årets Kock 2011

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen