![Stekt njure med gräddsås är en rätt som har varit lite bortglömd, men i Frankrike äter man den även till fest. Med smörfrästa grönsaker och smak av anis har klassikern fått en ny twist.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/stekt-kalvnjure-med-smorfrast-spenat-och-haricots-verts-samt-sas-med-smak-av-anis/3063012370.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Stekt kalvnjure med smörfräst spenat och haricots verts samt sås med smak av anis
![Stekt kalvnjure med smörfräst spenat och haricots verts samt sås med smak av anis](https://cdn-kund.arla.se/recept/stekt-kalvnjure-med-smorfrast-spenat-och-haricots-verts-samt-sas-med-smak-av-anis/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Stekt njure med gräddsås är en rätt som har varit lite bortglömd, men i Frankrike äter man den även till fest. Med smörfrästa grönsaker och smak av anis har klassikern fått en ny twist.
Gör så här
-
- Lägg njuren i en skål och häll på mjölk så att det täcker. Låt stå några timmar eller över natten i kylskåp. Skölj njuren i vatten. Skär bort fett och hinnor och skär i skivor. Stek i smör på medelvärme, salta och peppra.
- Fräs lök i smör med anis och fänkål. Häll på grädde och låt koka ihop. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Sila såsen.
- Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten, kyl ner. Fräs hälften av löken i smör och tillsätt bönorna. Låt steka ca 3 min, salta och peppra.
- Förväll spenaten lätt. Låt rinna av. Fräs resten av löken i smör, tillsätt spenaten och stek hastigt, salta och peppra.
-
Vid servering:
Servera njuren med såsen, smörfrästa haricots verts och spenat.