
Stekt kalvnjure med smörfräst spenat och haricots verts samt sås med smak av anis


Stekt njure med gräddsås är en rätt som har varit lite bortglömd, men i Frankrike äter man den även till fest. Med smörfrästa grönsaker och smak av anis har klassikern fått en ny twist.
Gör så här
-
- Lägg njuren i en skål och häll på mjölk så att det täcker. Låt stå några timmar eller över natten i kylskåp. Skölj njuren i vatten. Skär bort fett och hinnor och skär i skivor. Stek i smör på medelvärme, salta och peppra.
- Fräs lök i smör med anis och fänkål. Häll på grädde och låt koka ihop. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Sila såsen.
- Ansa bönorna och koka dem i lättsaltat vatten, kyl ner. Fräs hälften av löken i smör och tillsätt bönorna. Låt steka ca 3 min, salta och peppra.
- Förväll spenaten lätt. Låt rinna av. Fräs resten av löken i smör, tillsätt spenaten och stek hastigt, salta och peppra.
-
Vid servering:
- Servera njuren med såsen, smörfrästa haricots verts och spenat.