![Helgen bjuder alltid på något extra. Som marinerad fläskkarré, stek eller kotlettrad som sköter sig själv i ugnen. Rostade söta palsternackor i sällskap med potatis och morötter är värmande och trygg mat som smakar extra gott.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/stekt-flaskkarre-med-appelsallad/3293283023.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Stekt fläskkarré med äppelsallad
![Stekt fläskkarré med äppelsallad](https://cdn-kund.arla.se/recept/stekt-flaskkarre-med-appelsallad/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Helgen bjuder alltid på något extra. Som marinerad fläskkarré, stek eller kotlettrad som sköter sig själv i ugnen. Rostade söta palsternackor i sällskap med potatis och morötter är värmande och trygg mat som smakar extra gott.
Gör så här
-
- Gör en marinad av olja, tomatpuré, soja, salt och peppar. Lägg i karréskivorna. Låt ligga i minst 30 min.
- Tvätta äpplena noga, behåll skalet. Skär bort kärnhuset och strimla i fina stavar.
- Häll över yoghurt och blanda väl. Smaka av med vitlök, kryddor och honung.
- Stek karrén på medelgod värme.
- Servera karrén med rostade rotfrukter (t ex potatis, palsternacka och morot), äppelsallad och grönsallad.