Spenatsallad med vinägerstekt bacon, sirapsrostad kålrot och yoghurtdressing
Kålrot är en billig och underskattad råvara. Den är söt, matig och blir god ljummen i en sallad med bacon. Matcha med en krämig dressing på två sorters senap.
Gör så här
-
- Strimla bacon och stek i stekpanna eller i ugn, 170°. Låt fettet rinna av och lägg i stekpannan. Slå på vinäger och låt koka in.
- Skär kålroten i stavar och lägg i ugnsbleck. Ringla över olja, sirap och salta lätt. Blanda runt och rosta i ugn, 170° ca 20 min tills kålroten är mjuk.
- Blanda matyoghurt och senap, smaka av med salt.
- Skölj spenaten i kallt vatten och slunga den torr. Blanda kålrot och bacon och håll ljummet.
- Bottna ett fat eller tallrikar med spenat och strö kålrot och bacon över. Servera yoghurtdressingen i en klick vid sidan om.