Spagettifritters

Spagettifritters

Spagettifritters

Små frasiga plättar av pasta, ost och kryddor är svinnsmart mat om det blivit pasta över från skollunchen dagen innan. Populära är de också! Servera spagettifritters med en kräm på vitost, picklad rödlök och sallad. Anpassa salladen efter säsong med t ex rotfukter eller som på bilden - tomat, gurka och oliver.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Spagettifritters:
    • Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner pasta, ost, ströbröd, persilja, salt och kryddor. Låt svälla 5 min.
    • Lägg upp fritters à 50 g på plåtar med bakplåtspapper. Stek i ugn på 180° 8-11 min.
  • Tillbehör:
    • Blanda samman salladen.
    • Smula vitosten och blanda med crème fraiche.
    • Servera spagettifritters med sallad, ostkräm och picklad lök.