Souvlaki är en av Greklands mest populära rätter. Den här härliga skollunchen består av marinerad och stekt fläskkarré som serveras med ugnsrostad potatis, aubergineröra och Greklands mest kända sås - tzatziki. Servera en sallad med vitost till, så är lunchen komplett.

Souvlaki - Marinerad fläskkarré med tzatziki

Souvlaki - Marinerad fläskkarré med tzatziki

Souvlaki är en av Greklands mest populära rätter. Den här härliga skollunchen består av marinerad och stekt fläskkarré som serveras med ugnsrostad potatis, aubergineröra och Greklands mest kända sås - tzatziki. Servera en sallad med vitost till, så är lunchen komplett.

Gör så här

    • Marinera köttet i citronsaft, olivolja och oregano ca 1 tim, gärna längre.
    • Bryn köttet i smör. Stek klart i ugn på 100°.
  • Klyftpotatis:

    • Blanda potatisen med olja, krydda med salt och oregano. Baka i ugn på 200° ca 30 min.
  • Grekisk aubergineröra:

    • Picka auberginerna med en gaffel och baka i ugn på 200° ca 30 min.
    • Skala auberginerna och mixa innanmätet med citronsaft, vitlök, olivolja och vitost. Smaka av med salt. Toppa med persilja vid servering.
  • Tzatziki:

    • Riv gurkan grovt, blanda med salt och låt rinna av i en sil. Blanda yoghurt med gurka, vitlök och olivolja. Smaka ev av med mer salt.
    • Servera souvlaki med klyftpotatis, aubergineröra, tzatziki och sallad toppad med lite vitost.