![Souvlaki är en av Greklands mest populära rätter. Den här härliga skollunchen består av marinerad och stekt fläskkarré som serveras med ugnsrostad potatis, aubergineröra och Greklands mest kända sås - tzatziki. Servera en sallad med vitost till, så är lunchen komplett.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/souvlaki---marinerad-flaskarre-med-tzatziki/3964335668.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.58,0.6&format=webp&quality=80)
Souvlaki - Marinerad fläskkarré med tzatziki
![Souvlaki - Marinerad fläskkarré med tzatziki](https://cdn-kund.arla.se/recept/souvlaki---marinerad-flaskarre-med-tzatziki/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Souvlaki är en av Greklands mest populära rätter. Den här härliga skollunchen består av marinerad och stekt fläskkarré som serveras med ugnsrostad potatis, aubergineröra och Greklands mest kända sås - tzatziki. Servera en sallad med vitost till, så är lunchen komplett.
Gör så här
-
- Marinera köttet i citronsaft, olivolja och oregano ca 1 tim, gärna längre.
- Bryn köttet i smör. Stek klart i ugn på 100°.
-
Klyftpotatis:
- Blanda potatisen med olja, krydda med salt och oregano. Baka i ugn på 200° ca 30 min.
-
Grekisk aubergineröra:
- Picka auberginerna med en gaffel och baka i ugn på 200° ca 30 min.
- Skala auberginerna och mixa innanmätet med citronsaft, vitlök, olivolja och vitost. Smaka av med salt. Toppa med persilja vid servering.
-
Tzatziki:
- Riv gurkan grovt, blanda med salt och låt rinna av i en sil. Blanda yoghurt med gurka, vitlök och olivolja. Smaka ev av med mer salt.
- Servera souvlaki med klyftpotatis, aubergineröra, tzatziki och sallad toppad med lite vitost.