![Dubbelfritera stripsen och servera direkt så att de inte mjuknar. Supergoda till hamburgare och allt grillat eller som fingerfood till rostad vitlöksaioli.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/sotpotatisstrips/4171549949.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Sötpotatisstrips
![Sötpotatisstrips](https://cdn-kund.arla.se/recept/sotpotatisstrips/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Dubbelfritera stripsen och servera direkt så att de inte mjuknar. Supergoda till hamburgare och allt grillat eller som fingerfood till rostad vitlöksaioli.
Gör så här
-
- Skär potatisen i ca 1 cm tjocka stavar. Värm oljan till 130° och fritera potatisen i omgångar, 5–10 min tills potatisen är mjuk utan att ha fått färg. Ta upp potatisen och låt rinna av i hålbleck eller på papper.
- Värm oljan till 190°. Lägg i potatisen med skivad chili och fritera tills potatisen är gyllene i färgen. Skaka bort överflödig olja. Salta, strö över tunt skivad salladslök och servera.