![När purjolök bakas länge får den en härlig sötma som passar perfekt till sälta, i det här fallet vitost. Om du inte har purjolök hemma så går det lika bra med ugnsbakad blomkål eller rotselleri.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/sotad-purjolok-smulad-vitost-och-ortig-vinagrett-med-kapris-och-rapsolja/2300690385.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.53,0.48&format=webp&quality=80)
Sotad purjolök, smulad vitost och örtig vinägrett med kapris och rapsolja
![Sotad purjolök, smulad vitost och örtig vinägrett med kapris och rapsolja](https://cdn-kund.arla.se/recept/sotad-purjolok-smulad-vitost-och-ortig-vinagrett-med-kapris-och-rapsolja/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
När purjolök bakas länge får den en härlig sötma som passar perfekt till sälta, i det här fallet vitost. Om du inte har purjolök hemma så går det lika bra med ugnsbakad blomkål eller rotselleri.
Gör så här
-
Sotad purjolök:
- Ansa och gnid in purjolöken med oljan. Grilla eller tillaga purjolöken i ugn på 200° tills den är kolsvart och känns mjuk. Lägg i bleck och täck med lock, låt vila ca 30 min.
- Skala bort det svarta på purjolökarna och dela dem på längden. Salta lätt.
-
Friterad kapris:
- Låt kaprisen rinna av och torka ordentligt på papper. Pudra över majsstärkelse.
- Värm oljan till 180°. Fritera kaprisen tills den är krispig. Låt rinna av på papper. Kaprisen blir krispigare när den svalnar.
-
Kaprisvinägrett:
- Mixa samman alla ingredienser till vinägretten i en kannmixer. Justera ev konsistensen med vatten eller rapsolja.
-
Vid servering:
- Vänd kaprisvinägretten med vitost och hasselnötter. Skeda vinägretten över purjolöken.
- Servera med sallad och plockad persilja. Strö över friterad kapris och ringla över rapsolja.