Soppa på palsternacka och Svecia med grönkålschips och cheddarkakor

Soppa på palsternacka och Svecia med grönkålschips och cheddarkakor

Gör så här

1.Fräs lök och palsternacka i smör i en kastrull till löken är mjuk. Tillsätt mjölk, grädde och buljong. Låt koka tills palsternackan är mjuk.

2.Ta från värmen och mixa soppan helt slät med osten, låt inte soppan koka mer. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

3.Mixa soppan skummig med en stavmixer vid servering. Toppa soppan med grönkålschips och servera med cheddarkakor.

Grönkålschips:
1.Repa upp grönkål i små bitar och lägg på plåtar med bakplåspapper. Pensla med smör och salta lätt.

2.Rosta i ugn på 160° ca 5 min.

Cheddarkakor:
1.Arbeta samman alla ingredienser till en deg i en matberedare.

2.Forma degen till rullar och pensla med uppvispat ägg. Rulla i vallmofrön och ställ i kyl ca 30 min.

3.Skär degen i 5 mm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn på 180° ca 10 min tills kakorna är gyllene.

Källa: Coldlab 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen