![En välsmakande soppa med söt palsternacka, riven Svecia och lite citron. Har du ostskalkar över? Riv ner dem och mixa med gräddbuljongen. Toppa med krispiga grönkålschips.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/soppa-pa-palsternacka-och-svecia-med-gronkalschips-och-cheddarkakor/3643942584.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.63&format=webp&quality=80)
Soppa på palsternacka och Svecia med grönkålschips och cheddarkakor
![Soppa på palsternacka och Svecia med grönkålschips och cheddarkakor](https://cdn-kund.arla.se/recept/soppa-pa-palsternacka-och-svecia-med-gronkalschips-och-cheddarkakor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En välsmakande soppa med söt palsternacka, riven Svecia och lite citron. Har du ostskalkar över? Riv ner dem och mixa med gräddbuljongen. Toppa med krispiga grönkålschips.
Gör så här
-
- Fräs lök och palsternacka i smör i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt mjölk, grädde och buljong. Låt koka tills palsternackan är mjuk.
- Ta från värmen och mixa soppan helt slät med osten, låt inte soppan koka mer. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
-
Grönkålschips:
- Repa grönkålen i små bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Spreja med smör-& rapsolja och salta lätt.
- Rosta i ugn på 160° ca 5 min.
-
Cheddarkakor:
- Arbeta samman ost, smör, mjöl, bakpulver och kryddor till en deg i en matberedare.
- Forma degen till rullar och pensla med uppvispat ägg. Rulla i vallmofrön och ställ i kyl ca 30 min.
- Skär degen i 5 mm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn på 180° ca 10 min tills kakorna är gyllene.
-
Vid servering:
- Mixa soppan skummig med en stavmixer. Toppa soppan med grönkålschips och servera gärna med cheddarkakor.