
Sojabiff med citron- och ostkräm samt dinkelsallad med rostade morötter


Vacker rätt med härliga färger, tuggmotstånd och sötsyrlig citron- och ostkräm.
Gör så här
-
Sojabiff:
- Fräs lök och vitlök i smör. Mixa med ärtor, bönor, potatis och broccoli. Tillsätt ägg, salta och peppra. Rör ihop och forma till biffar i önskad storlek.
- Mixa solroskärnor och ströbröd. Vänd biffarna i blandningen och stek i smör tills de får en fin yta. Tillaga sedan i ugn, 100° ca 15 min.
-
Citron- och ostkräm:
- Mixa ihop ingredienserna till ostkrämen.
-
Dinkelsallad:
- Koka dinkelkornen.
- Blanda morötter, olja, salt, timjan och honung i bleck. Tillaga i ugn, 200° ca 20 min. Blanda i dinkelkornen. Smaka av med vinäger och ev mer olja och salt.
- Servera biffarna med dinkelsallad och ostkräm.