Svensk­-mexikansk variant på grillade fisktacos med smulstekt abborre och salsa molcajete – en mortlad salsa. Med rostade tomater framträder smaken ännu mer.

Smulstekt aborre med mortlad salsa

Recept av Thomas Sjögren

Svensk­-mexikansk variant på grillade fisktacos med smulstekt abborre och salsa molcajete – en mortlad salsa. Med rostade tomater framträder smaken ännu mer.

Gör så här

    • Värm en panna ordentligt, lägg i smöret och sedan fiskfiléerna och låt de få en ordentlig stekyta på båda sidor. Smula sönder fisken med en gaffel, pressa över limesaft och toppa med flingsalt.
    • Dela tomat och tomatillo och rosta med chili i en torr panna tills allt är ordentligt svart. Hacka och mortla samman vitlök med limesaft.
    • Mortla vitlöken och det rostade tillsammans lite i taget. Smaka av med salt och finhackad silverlök.
    • Servera fisken med tortillabröd, salsa, silverlök och koriander.