Smulstekt aborre med mortlad salsa

Smulstekt aborre med mortlad salsa

Gör så här

1. Värm en panna ordentligt, lägg i smöret och sedan fiskfiléerna och låt de få en ordentlig stekyta på båda sidor. Smula sönder fisken med en gaffel, pressa över limesaft och toppa med flingsalt.

2. Dela tomat och tomatillo och rosta med chili i en torr panna tills allt är ordentligt svart. Hacka och mortla samman vitlök med limesaft.

3. Mortla vitlöken och det rostade tillsammans lite i taget. Smaka av med salt och finhackad silverlök.

4. Servera fisken med tortillabröd, salsa, silverlök och koriander.

Källa: Arla Köket Mexico Modern, Thomas Sjögren Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen