![Svensk-mexikansk variant på grillade fisktacos med smulstekt abborre och salsa molcajete – en mortlad salsa. Med rostade tomater framträder smaken ännu mer.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/smulstekt-aborre-med-mortlad-salsa/1441558856.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Smulstekt aborre med mortlad salsa
![Smulstekt aborre med mortlad salsa](https://cdn-kund.arla.se/recept/smulstekt-aborre-med-mortlad-salsa/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Svensk-mexikansk variant på grillade fisktacos med smulstekt abborre och salsa molcajete – en mortlad salsa. Med rostade tomater framträder smaken ännu mer.
Gör så här
-
- Värm en panna ordentligt, lägg i smöret och sedan fiskfiléerna och låt de få en ordentlig stekyta på båda sidor. Smula sönder fisken med en gaffel, pressa över limesaft och toppa med flingsalt.
- Dela tomat och tomatillo och rosta med chili i en torr panna tills allt är ordentligt svart. Hacka och mortla samman vitlök med limesaft.
- Mortla vitlöken och det rostade tillsammans lite i taget. Smaka av med salt och finhackad silverlök.
- Servera fisken med tortillabröd, salsa, silverlök och koriander.